Fuss Nyíregyháza!

Nyíregyháza apraja-nagyja, profi versenyzők és a mozgás hétköznapi szerelmesei egyaránt ellátogattak a sóstói erdőben tartott hétvégi futóversenyre.

Már több mint egy órával a rajt előtt sok százan várakoztak a népszerű kirándulóhelynél, az Erdei tornapályánál, fizikailag és lelkileg is készülve a versenyre. A szervezők – akik bíznak abban, hogy a most útjára indított tömegsport rendezvény is hagyománnyá érik Nyíregyházán – büszkék voltak, hogy a Fuss Nyíregyháza!  1. Kalenji Tavaszváró Sportfesztivál – ilyen kiemelt figyelmet élvez a városlakók körében. Nem titkolt céljuk, hogy ,,itthon tartsák'' azokat a mozogni vágyókat, akik – mivel a városban csak ritkán tartanak futó fesztiválokat – hazai pályán szeretnének futni, versenyezni.

 

   

 

A legfiatalabb nyíregyházi indulókra egy 2,1 kilométer hosszú rajt várt, ugyanakkor volt 6 és 10 kilométeres táv is. Azok, akik közösen szerették volna megmutatni, mit tudnak, szabadon alakíthattak ötfős váltó csapatokat. Az időjárásra senkinek sem lehetett panasza, hiszen a szombati délelőtt folyamán végig csodás napsütéses idő volt, ami számos szurkolót, érdeklődő nézőt is vonzott a helyszínre. A Nyíregyháza Önkormányzata, a Nyírségi Futók Sportegyesülete, a Decathlon és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával megrendezett verseny 10,5 kilométeres etapján a férfiak körében Tihor Csaba, míg a hölgyeknél Szabóné Kovács Gyöngyi futott be elsőként. 

 

 

A rendezvényen részt vett Petneházy Attila önkormányzati képviselő, az 1-es számú választókörzet országgyűlési képviselőjelöltje is. Mint elmondta, rendszeresen húz futócipőt, így hozzá szokott a kilométeres távokhoz. Számára a sportos életforma mindig meghatározó volt, a reggeli futás jó alapozás a napi kondíció megőrzéséhez. Különösen öröm, ha mindezt jó társaságban, kellemes időben és környezetben teheti az ember.    


 

KAPCSOLAT

4400 Nyíregyháza,
Luther utca 3.
Fidesz Iroda
42/504-096
info@petnehazyattila.hu

Kövessen facebookon