A szocialisták fotót hamisítottak Nyíregyházán

Aki fotót hamisít, és fogalma sincs tetteinek súlyáról és következményeiről, nem alkalmas arra, hogy embereket, családokat képviseljen az Országgyűlésben – mondta Petneházy Attila képviselőjelölt dr. Kovács Ferenccel közösen tartott mai sajtótájékoztatóján.

Mára sokadszorra vált egyértelművé, hogy a szocialisták miért nem írták alá az általunk tavaly év végén kezdeményezett Etikai Kódexet. A mai ügy azonban rendkívüli jelentőségű, ki kell mondanunk, Jeszenszki András és kampánycsapata átlépett egy határt. Csak a szocialisták képesek arra, hogy önös politikai érdekeiket a nyíregyháziak érdekei elé helyezzék, csak ők képesek arra, hogy hamisítsanak és félrevezessenek, és sajnos nem képesek arra, hogy felmérjék, milyen hatalmas károkat okozhatnak mindezzel.

 

Dr. Kovács Ferenc elmondta:
„Bevallom, a magam érdekében nem szólalnék meg a szocialisták szennylapjának tartalmáról, most azonban túlléptek egy határvonalat, és már nemcsak személyemet sértik, hanem nyíregyházi munkahelyeket, nyíregyházi családok megélhetését veszélyeztetik hazugságaikkal. 

A nyíregyháziak postaládájába bedobált kiadványukban közöltek egy grafikát, mely szerint országgyűlési képviselőként és polgármesterként nyolc óra pihenéssel, nyolc óra szórakozással töltöm napjaimat. A viccesnek szánt hazugságot azonban úgy illusztrálták, hogy hozzáraktak egy képet, amelyen öltönyös emberek társaságában lennék, úgy tűnik, mintha éppen egy Orbán Viktor miniszterelnök úrról készített festményt tekintenénk meg. Nem érdemelne szót mindez, hiszen a szórakoztatónak szánt illusztráció a készítők szellemi színvonalát minősíti. A képet azonban meghamisították. Azon a képen valójában Nyíregyháza egyik legnagyobb külföldi tulajdonú gyárának vezetői, illetve az egész világon jelen lévő gyáróriás irányításáért felelős vezérigazgatója látható a társaságomban. (A Magyar Nemzet pénteki számában megírta, a Michelin Group vezérigazgatóját szerepeltették a képen a szocialisták kiadványában.)

 

A kép így már több egy ízléstelen tréfánál, ugyanis nagyon kellemetlen helyzetbe hozta városunkat. Kovács Ferenc elmondta, a cég magyarországi vezetését Nyíregyháza nevében biztosította arról, hogy minden lehetséges eszközt fel fognak használni annak érdekében, hogy ezt a folyamatot megállítsák. Hozzátette: "A szocialisták most túlléptek egy olyan határvonalat, amelyre semmiféle mentségük nem lehet, hiszen mohóságuk és hatalomvágyuk azt eredményezte, hogy már nyíregyházi állásokat is nyíltan veszélybe sodornak, ha politikai érdekeik úgy kívánják. A nyíregyházi emberek munkahelyei nem képezhetik tréfa tárgyát. Felszólítom Jeszenszki Andrást, Juhász Ferencet, mint a nyíregyházi MSZP vezetőit, és Nagy Lászlót, a nyíregyházi MSZP frakcióvezetőjét, hogy azonnal kérjenek bocsánatot ezért a gyáva és nemtelen politikai húzásért. Nem tőlem, hanem a gyárban dolgozó emberektől és a cég vezetésétől! Ha tényleg bíznak a józan eszükben, akkor valóban viselkedjenek felelősségteljesen, és ne ártsanak tovább városunknak és az itt élő embereknek!"

 

Petneházy Attila képviselőjelölt kiemelte:
„Az esetből is jól látható, hogy az MSZP budapesti központjából egyszerűen nem látják a nyíregyházi emberek életét, és Nyíregyházát magát. Fogalmuk sincs, hogy az itt élők mekkora küzdelmet folytatnak nap, mint nap a megélhetésükért. Ennél is szörnyűbb, hogy ezek szerint az itt élő MSZP-s képviselők sem érik fel ésszel, mennyire kártékony ez a fajta politizálás. Ez az eset is azt bizonyítja, hogy Jeszenszki András és a szocialisták nem méltóak a nyíregyháziak képviseletére. Aki fotót hamisít, annak fogalma sincs tetteinek súlyáról és következményeiről, az nem alkalmas arra, hogy embereket, családokat képviseljen az Országgyűlésben. Biztos vagyok benne, hogy a nyíregyháziak büszkébbek, és ezt nem hagyják szó nélkül. Ez a város ugyanis nem úgy működik, hogy lejárató politikai kiadványok hasábjain az itt fejlesztő és hasznosan tevékenykedő, a térségben sok embernek munkát adó világvállatok vezetőit manipulált képekkel kellemetlen helyzetbe hozzuk. Majd, mint akik jól végezték dolgukat, elegánsan lelépnek, és itt hagyják a nyíregyházi városvezetésnek a problémákat. Így volt ez 2010-ben is, amikor 18,6 milliárd forintos adóssággal, a tönk és a csőd szélére sodorva hagyták itt városunkat. Most pedig elvárják, hogy a nyíregyháziak még ezek után is támogassák őket, és rájuk szavazzanak április 6-án.”
 
A sajtóesemény végén Petneházy Atilla felszólította a szocialistákat: "egyetlen lehetőség van a számukra, ha a város iránt éreznek még bármilyen felelősséget, akkor ennek a kiadványnak a további terjesztését azonnal megállítják, és felhagynak a további hazudozással, video és fotó hamisítással."


 

KAPCSOLAT

4400 Nyíregyháza,
Luther utca 3.
Fidesz Iroda
42/504-096
info@petnehazyattila.hu

Kövessen facebookon