Lakossági fórum Örökösföldön

Egy nem mindennapi meglepetéssel kezdődött Petneházy Attila lakossági rendezvénye Örökösföldön. A Fidelitas helyi csoportja, meglepetésként, közel kétszáz léggömbbel érkezett a Móra Ferenc Általános Iskola, vagyis az esemény helyszíne elé. Az ott sétálgató anyukák és gyerekek között gyorsan gazdára is leltek a narancsszínű ballonok.

A lakossági fórumon az 1-es számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje személyes bemutatkozásával, konzervatív értékrendje legfőbb pontjainak ismertetésével kezdte megszólalását.
Beszélt arról is, családjukban volt időszak, amikor három generáció is egy háztartásban élt, amely nagyon sok értékes tanulságot hozott az életébe. Számára ma és a jövőben is a legfontosabb érték a család, a gyermek.

 

 

A fórumon szóba került a városrész fejlesztésének programja. A Móra Ferenc Általános Iskola az Örökösföld megújításának részeként kívül és belül egyaránt újjászületik. A szomszédos társasházak végre szintén megújulnak. Petneházy Attila arról is beszélt, hogy az ország, a város és a háztartások olyan adósságcsapdába kerültek az előző kormányzat idején, amelyektől szinte kilátástalannak tűnt a megszabadulás. A Fidesz-kormány adósságkonszolidációja révén Nyíregyháza ,,tiszta lappal'' indíthatta az évet, a sokmilliárdos hitel terhei után most a város arra koncentrálhat, ami a legfőbb feladata: az itt élők hétköznapjainak segítése, a fejlesztések útján pedig a város komfortjának javítása. Út- és járdaépítés, bölcsödék, óvodák, iskolák fejlesztése is folyik.

 

 

Az örökösföldi lakossági fórum előtt, hála a Fidelitas helyi csoportjának, közel kétszáz léggömb talált boldog gazdára.

 

Kiemelte, a fiatalok lelki és fizikai egészségéhez komolyan hozzátartozik a sport, ezért nagyon fontos, hogy városunkban is megújulnak a tornatermek, több támogatás jut az utánpótlás-nevelésre, és nagyobb támogatást élveznek az élvonalbeli egyéni sportágak is. Utóbbira példa, hogy a következő olimpián Nyíregyháza annyi kiváló sportolót küldhet az ötkarikás játékok egyes versenyeire, amire az 1980-as moszkvai olimpia óta nem volt példa.
A hamarosan megnyíló LEGO-gyárral kapcsolatban elmondta, a dán világcég nyíregyházi fejlesztése is kérdéses volt 2010 előtt, majd a játékgyártó vállalat számára a jelenlegi városvezetés kínált olyan perspektívát, aminek hatására úgy döntöttek, városunkban alapítanak új gyárat, bővítik kapacitásaikat és építik ki a csúcstechnológiás, környezetbarát termékgyártás alapjait.

 


 

KAPCSOLAT

4400 Nyíregyháza,
Luther utca 3.
Fidesz Iroda
42/504-096
info@petnehazyattila.hu

Kövessen facebookon