Könyvtárbusz járt a Kossuth téren

Többezer könyvet, magazint, hanghordozót szállít és internetsarokkal is rendelkezik az a jármű, melyet március utolsó napján Nyíregyházán mutattak be a közönségnek.

A bokortanyákban és a Felső-Tisza-vidék kistelepülésein élőket szolgálja majd az a speciálisan átalakított jármű, melyet Nyíregyháza főterén adott át Halász János, kultúráért felelős államtitkár, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint Petneházy Attila, az 1-es számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje, önkormányzati képviselő. Az országos viszonylatban is páratlannak nevezhető busz a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár égisze alatt indulhat útjára.

 

A várakozások szerint a guruló könyvtár a megyében csaknem 40 ezer ember számára hozza el a könyvtári rendszerbe csatlakozás lehetőségét. Halász János nem véletlenül nevezte országos viszonylatban is példaértékűnek a nyíregyházi kezdeményezést. Az államtitkár hozzátette, Nyíregyháza és a város intézményei nagyon aktívak a kulturális célú pályázatok benyújtásában, hiszen az elműlt négy évben csaknem 50 nyertes pályázattal büszkélkedhetnek, melyek révén közel 4 milliárd forintot nyertek el.

 

A téren összegyűlt érdeklődők számára bemutatott járművel kapcsolatban elhangzott, olyan művelődési helyszínként is szolgál majd, ahol egy-egy kulturális vonatkozású rendezvényt is lehet majd fogadni. Nyíregyháza polgármestere elmondta, már közel két évtizede felmerült az igény, hogy valamilyen formában megoldást találjanak a kultúra közvetítésére a bokortanyákon élők számára, melyet mostanra sikerült megoldani.

Petneházy Attila az ünnepélyes átadó esemény alkalmával kiemelte, a város nagyon sokat tesz a helyi kulturális élet fejlesztéséért. A Váci Mihály Kulturális Központ épülettömbjének a közelmúltban kezdődött felújítása után nagyon fontosnak nevezte a könyvtárbusz átadását is, hiszen hatalmas igény mutatkozik a Nyíregyháza környékén, illetve a megye kistelepülésein élők körében is arra, hogy rendszeresen hozzájussanak a kultúra legelemibb termékeihez, a könyvekhez.

 


 

KAPCSOLAT

4400 Nyíregyháza,
Luther utca 3.
Fidesz Iroda
42/504-096
info@petnehazyattila.hu

Kövessen facebookon